Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tohoku Girls in het Sieboldhuis

juni 23 @ 08:00 - september 3 @ 17:00

Deze zomer heeft Japanmuseum SieboldHuis een grote collectie handgemaakte poppen te logeren. De karakteristieke houten poppen tonen de liefde en ambachtelijke vaardigheden van de poppenmakers. Dit eeuwenoude ambacht wordt van generatie op generatie doorgegeven en elke pop wordt met veel zorg en aandacht gemaakt. Door hun simpele en cilindrische vorm zijn de dames duidelijk herkenbaar. Toch is elk exemplaar uniek en de oplettende kijker ontdekt al snel de enorme variatie aan kleur, vorm, grootte en beschildering.

De handgemaakte kokeshi in deze tentoonstelling zijn allemaal uniek. Zo’n 160 specialistische houtbewerkers uit zes prefecturen ontwikkelden elk hun eigen stijl, vorm en karakter voor de pop. De poppen zijn veel meer dan speelgoed alleen, want door hun schattigheid, eenvoud, charme, het vakmanschap waarmee ze gemaakt zijn en het unieke en decoratieve karakter zijn deze traditionele poppen populair en gewilde verzamelobjecten.

In de tentoonstelling wordt een film getoond waarin te zien is hoe deze bijzondere poppen gemaakt worden. Geïnspireerd geraakt door de tentoonstelling? In de zomervakantie worden meerdere workshops Kokeshi-schilderen georganiseerd. Kijk op www.sieboldhuis.org voor het actuele activiteitenprogramma.

Gegevens

Begin:
juni 23 @ 08:00
Einde:
september 3 @ 17:00

Locatie

Japanmuseum SieboldHuis
Rapenburg 19
Leiden,
+ Google Maps
Website:
www.sieboldhuis.org