Jubileumjaar van start tijdens nieuwjaarslunch

De traditionele nieuwjaarslunch van de NJV, dit jaar op zaterdag 27 januari, was ook dit jaar weer goed bezocht door ongeveer honderd leden. Voorzitter Egbert Jacobs wenste in zijn welkomstwoord iedereen een gelukkig “jaar van de hond” en meldde dat 2018 een bijzonder jaar voor de NJV is, aangezien het zestig jaar geleden is dat de vereniging werd opgericht. “Toen de vereniging werd opgericht waren er 86 leden, 13 donateurs en had de NJV een eigen bibliotheek. Dat jaar bezocht een delegatie van de NJV het Japanse paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Brussel. Op dit moment hebben we meer dan 500 leden.” aldus de voorzitter.

De Japanse ambassadeur in Nederland, Zijne Excellentie de heer Inomata, onthulde het jubileumlogo en vervolgens verklaarde de voorzitter het jubileumjaar voor geopend.

“Doelstelling voor het komende jaar is uiteraard het vieren van het 60-jarig bestaan van de NJV samen met de leden, maar het is ook een goed moment om meer bekendheid te krijgen voor de vereniging om nieuwe leden te werven.” vertelde Ingrid Houtkooper, projectleider van het jubileumjaar. Elke maand wordt er een activiteit georganiseerd speciaal voor de leden. Zo staat er een lezing in het Van Gogh Museum door een curator van de tentoonstelling Van Gogh en Japan op het programma en is voor het eind van het jaar een culinaire workshop als inspiratie voor de feestdagen in voorbereiding. Op zondag 30 september is er een feestelijke middag in Hotel Okura waar ook niet-leden welkom zijn.


Na de verloting van een aantal prachtige Japanse kalenders, de nieuwjaarswens en “kampai” van de ambassadeur werden de bentoboxen uitgeserveerd en kon iedereen genieten van de voortreffelijke lunch.

Voor de pdf met het jaarprogramma klikt u hier. De details van de activiteiten worden via de website en de nieuwsbrief bekend gemaakt. U kunt de NJV volgen op facebook en binnenkort ook op twitter en instagram.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.