Koning als handelsambassadeur naar Japan 

TOKIO (ANP) – Koning Willem-Alexander reist volgende week samen met koningin Máxima voor een driedaags staatsbezoek naar Japan. Het koningspaar wordt daar dinsdagmorgen verwacht. Het bezoek begint woensdag met een ontvangst in het Keizerlijk Paleis in Tokio. Voor Willem-Alexander is het zijn elfde officiële reis naar Japan en zijn eerste als koning. Doel van de visite is vooral het versterken en uitbreiden van de handelsrelaties.

Het koningspaar wordt vergezeld door Bert Koenders, de kersverse minister van Buitenlandse Zaken, en minister van Economische Zaken Henk Kamp, die een uitgebreide handelsdelegatie aanvoert. Daarbij ligt het accent op land- en glastuinbouw, windenergie, gezond ouder worden en cybersecurity. Op deze gebieden worden voor het Nederlandse bedrijfsleven kansen gezien

Op alle dagen van het staatsbezoek zijn er ontmoetingen met keizer Akihito en keizerin Michiko, met wie de Oranjes al decennia goed bevriend zijn. Willem-Alexander was in 1990 bij de inhuldiging van de keizer en een jaar later vergezelde hij zijn moeder koningin Beatrix tijdens het eerste Nederlandse staatsbezoek aan Japan.

Meer informatie:  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/10/Koning-als-handelsambassadeur-naar-Japan-1629058W/

Zie ook de reportage van Blauw Bloed, met meer informatie over het bezoek
http://www.npo.nl/blauw-bloed/25-10-2014/VPWON_1230196
( ca. 13:37 in de link.) 

(via Jorma van Driel)

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.