Online lezing de geschiedenis van het Asaka kanaal

 

Op zondag 21 november om 10 uur (in de ochtend!) geeft Joost Kralt voor de NJV een online lezing over de bijzondere geschiedenis – met een belangrijk Nederlands tintje – van het Asaka kanaal in Koriyama, Fukushima.  

In de tweede helft van de 19e eeuw werd de prefectuur Fukushima voor altijd veranderd door het graven van een kanaal uit het meer Inawashiro. Deze relatief onbekende en op het eerste gezicht onbeduidende geschiedenis werd in 2017 geregistreerd als ‘Japan Heritage’. Waarom is dit kanaal zo belangrijk voor Fukushima, en hoe veranderde het zelfs Japan in haar geheel? Welk erfgoed is nog steeds zichtbaar en te bezoeken? En welke rol speelde Nederland hierin? Ga mee op een virtuele reis naar Fukushima in de vroege Meiji periode!

Over Joost:
Joost Kralt, alumnus van MA East Asian Studies in Leiden, werkt sinds 2015 voor de stad Koriyama in prefectuur Fukushima als Coördinator voor Internationale Betrekkingen. In deze rol heeft hij zich veel bezig gehouden met de geschiedenis van het Asaka Kanaal, en de banden met Nederland.

 

Online lezing “De geschiedenis van het Asaka kanaal” door Joost Kralt

datum: Zondag 21 november 2021
Tijd: 10 uur (NL tijd) 18 uur (JP tijd)
Deelname is gratis, meld je wel aan dan krijg je de Zoomlink zaterdag 20 november gemaild. 

Aanmelding: Klik HIER 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.