Filmvoorstelling Fukushima Mon Amour: NJV Korting!

Op zaterdag 8 oktober is de premiere van de film FUKUSHIMA MON AMOUR in LantarenVenster Rotterdam. Dankzij distributeur Filmincompany, kunnen wij deze voorstelling aanbieden voor leden met een korting van 2,50 op de de kaartprijs van 9,50.  Aanvangstijd is 19:00.  Voor aanvang van de film zal er een inleiding plaatsvinden.

Wilt u gebruikmaken van deze korting vul dan het formulier in via deze link voor 6 oktober, en neem de bevestiging mee die u per mail ontvangt.

Over de film
unnamed
Op de vlucht voor haar problemen belandt de jonge Duitse Marie in Japan. Met ‘Clowns4Help’ wil ze in het in 2011 door een atoomramp geruïneerde Fukushima de pijn van de bewoners verlichten. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan. Vuilniszakken met vervuilde aarde staan keurig opgestapeld langs de weg. Al snel komt Marie erachter dat ze niet geknipt is voor haar taak. Ze staat op het punt de benen te nemen als ze met de bejaarde geisha Satomi (Kaori Momoi) terugkeert naar haar verwoeste huis in het besmette gebied. Marie besluit met haar de puinhopen weg te werken. Gaandeweg wordt duidelijk hoe zowel Maria als Satomi achtervolgd worden door spoken uit het verleden die ook opgeruimd moeten worden.

Regisseur Doris Dörrie keert na Cherry Blossoms (2008) terug naar Japan. Met deze in het rampgebied zelf geschoten film schildert ze in indringende zwart-wit beelden haar beeld van de overlevenden die nog iedere dag geconfronteerd worden met de enorme impact van de ramp op hun leven.

FUKUSHIMA MON AMOUR ging in première op het filmfestival van Berlijn in 2016 en sleepte daar twee prijzen in de wacht.

 Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=LCtJuEZ0lHI

Over LantarenVenster:
http://www.lantarenvenster.nl/81-Contact 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.