Nieuwe collectie Yasujirô Ozu

LUM B941 DVD ST OZU BOX n 2DOp 15 juni is een DVD-box uitgekomen met zeven gerestaureerde films van de Japanse grootmeester Yasujirô Ozu. Vier van zijn kleurenfilms en drie van zijn zwart-wit films zijn nu voor het eerst gebundeld in één verzamelbox.

De box bevat de kleurenfilms EQUINOX FLOWER (Higanbana, 1958), GOOD MORNING (Ohayo, 1959), LATE AUTUMN (Akibiyori,1960) en AN AUTUMN AFTERNOON (Sanma no aji, 1960), en de zwart-wit films LATE SPRING (Banshun, 1949), EARLY SUMMER (Bakushu, 1951), en Ozu’s bekendste meesterwerk TOKYO STORY (Tokyo monogatari, 1953).

Yasujirô OZU
Yasujirô Ozu (1903-1963) is een van de grootste filmregisseurs aller tijden. Zijn werk geldt als inspiratiebron voor talrijke grootmeesters zoals Martin Scorsese, Jim Jarmusch en Wim Wenders. Ozu was een invloedrijke innovator, zowel technisch, vormelijk, als narratief. Maar zijn legendarische status heeft ook veel te maken met de weergaloze emotionele resonantie van zijn films, en zijn scherpe oog voor liefde en familiebanden in een veranderende Japanse samenleving.

De films zijn de komende tijd ook te zien in meerde bioscopen in Nederland, waaronder EYE in Amsterdam: https://www.eyefilm.nl/themas/tokyo-stories

Voor meer informatie: http://www.lumiereshop.be/lumiere-ozu-collection.html

Equinox Flower

Equinox Flower

Tokyo Story

Tokyo Story

Good Morning

Good Morning

 

Prijsvraag

Met dank aan distributeur Lumiere mogen wij 1 DVD box verloten aan onze leden. Wilt u hiervoor in aanmerking komen, beantwoord dan de volgende vragen voor 15 september.   De winnaar wordt 1 oktober bekendgemaakt.

Let op: Deze prijsvraag is alleen voor NJV leden, wilt u lid worden kan dat hier

Geen velden gevonden.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.