Primeur in Nederland Waraji Festival

Elk jaar vindt in Fukushima city het Waraji-festival plaats. Een gigantische waraji (een sandaal van stro) van 12 meter wordt door de straat gedragen in een processie met dans en muziek. Om ons 65-jarig bestaan te vieren gaan we dit festival, op kleinere schaal, uitvoeren. In Fukushima hebben we een waraji van 3 meter laten maken, die nu in Nederland is aangekomen..

Op zondag 18 juni openen we de Japandag van Hortus Overzee met de parade van de waraji, met dansers in originele happi (festivaljasjes) en muziek. Dans je mee? Het is voor het eerst dat een dergelijke Japanse matsuri-parade in Nederland wordt gehouden, een primeur dus!
De opbrengst van de Japandag gaat geheel naar het project van Hortus Overzee voor het vriendschapsparkje in Rikuzentakata. Daar dragen wij natuurlijk graag aan bij.

In de lokale krant van Fukushima, de Fukushima Minpo, stond een artikel over de waraji die zijn weg gaat vinden naar Nederland (klik op het plaatje voor de Japanse tekst).

Wil je meedoen aan deze primeur in Nederland? We zoeken dragers en dansers! Een unieke gelegenheid om zelf de energie van deze vrolijke Japanse matsuri uit Fukushima City te ervaren. Geef je op bij onze secretaris via mail secretaris@NJV.info.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.