Algemene ledenvergadering 2021

Graag nodigt het bestuur van de NJV haar leden uit voor de Algemene Ledenvergadering 2021, die nu zal worden gehouden op zondag 19 september 2021. De agenda en bijbehorende stukken heeft u van de secretaris per mail ontvangen. 

Locatie       
Gerbrands Zaal, op de 1e verdieping van het Research Center for Material Culture, dit is het 1e gebouw links direct na de ingang tot het terrein van Museum Volkenkunde vanaf de Steenstraat. Het adres van het museum is Steenstraat 1, 2312 BS Leiden.

Aanmelding
Wij verzoeken u vriendelijk maar dringend om vóór maandag 13 september via secretaris@njv.info door te geven of u van plan bent de ALV te bezoeken in verband met de opstelling van de stoelen in de Gerbrands Zaal die wordt aangepast om aan de “1,5 meter afstand” regel te voldoen. Verder vragen wij u op verzoek van Museum Volkenkunde om zittend uw consumptie te gebruiken.

Programma
Vanaf 13.30 uur: Inloop met koffie en thee

14.00 – ca. 16.00 uur: Algemene Ledenvergadering, met een intermezzo door NJV-lid Freek Vossenaar 
Een nieuw Japans tijdperk’ is aangebroken, verklaarde de toenmalige Japanse premier Shinzo Abe tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Om te onderstrepen dat de tijden in zijn land serieus waren veranderd, had hij zich verkleed als Super Mario, de wereldbekende Nintendo-figuur. De Olympische Spelen hadden in 2020 de wereld het bewijs moeten leveren van de Japanse terugkeer op het wereldtoneel. Door de pandemie wijzigden de plannen. De Spelen gingen door, zij het zonder buitenlands publiek. Maar hadden die bezoekers werkelijk een zelfbewust en trots Japan gezien dat de buitenwereld omarmt?
In het boek ‘Kijken in de ziel van Japan’, dit voorjaar verschenen bij Uitgeverij Balans, beschrijft Vossenaar veel obstakels en onzekerheid om de toekomst zorgeloos te kunnen omarmen. De gevierde harmonie en de bewonderde tradities, ooit bindende krachten, zetten nu een rem op de ontwikkelingen. Het is Freek Vossenaar een genoegen om tijdens onze jaarvergadering toe te lichten hoe in zijn ogen het Japanse verleden zich niet snel laat verjagen.

Wij hopen u op 19 september te mogen verwelkomen op de ALV!

Bestuur Nederlands- Japanse Vereniging

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.