Donatie vriendschapsparkje Rikuzentakata

Rikuzentakata, een kustplaats in het noorden van Japan van – vóór de ramp – 23 duizend inwoners, verloor 10% van de bevolking tijdens de tsunami op 11 maart 2011. 1800 mensen overleefden de ramp niet en velen van hen zijn tot op de dag van vandaag niet gevonden.

Hortus Overzee zamelt geld in voor een vriendschapsparkje in Rikuzentakata. Het is belangrijk dat wij de mensen daar niet vergeten, zegt Melany Tegelberg, één van de drijvende krachten achter de Hortus Overzee in Den Helder. Ze blijft telkens weer vertellen. Over de aardige mensen daar, het leed van de kinderen die één ouder of beide ouders hebben verloren, hoe Frans Langelaan 25000 tulpenbollen heeft geschonken voor de kinderen daar. En hoe ze met Hortus Overzee al jaren geld inzamelt om op een dag in Rikuzentakata een vriendschapsparkje aan te kunnen leggen. Om de mensen daar een hart onder de riem te steken. Volgend jaar is het zo ver. 

Omdat de NJV dit jaar 65 jaar bestaat hebben we als bestuur een aantal projecten gekozen waar we in het jubileumjaar onze schouders onder gaan zetten. Een daarvan is dat we Hortus Overzee helpen met geldinzameling voor dit project.

Naast een donatie van €1000, verzorgen we ook de opening van de Japandag van Hortus Overzee met ons Waraji Festival. De opbrengst van die dag gaat naar het project Rikuzentakata. We hopen op een grote opkomst!

We ook willen graag leden en niet-leden de gelegenheid geven om zelf iets te doneren. 

Wil jij geld geven voor het vriendschapsparkje in Rikuzentakata? klik op de afbeelding van de “Ippon Matsu” de ‘Miracle Tree’ die overeind bleef na de tsunami en nu het symbool is van hoop en wederopbouw in Rikuzentakata. Dank alvast! 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.